اخبار و مقالات

همه چیز درباره ورق پلی کربنات

ورق پلی کربنات چیست و چه کاربردهایی دارد؟
یک نمونه ورق پلی کربنات

یک نمونه ورق پلی کربنات

پلی کربنات (Polycarbonate)، نوعی پلاستیک منعطف، با ظاهر شیشه ای و مقاوم در برابر ضربه و حرارت می باشد، که کاربردهای متعددی دارد. ورق پلی کربنات در ضخامت، مدل و رنگ های متنوع، تولید می شود و نقش مهمی در حوزه های صنعتی و خانگی دارد. از این روی، مقاله ای جامع در مورد ساختار، مزایا، معایب، موارد استفاده، طریقه ی نصب و کلیه ی جزئیات مربوط به این محصول، برای شما عزیزان فراهم ساختیم.

فهرست مطلب نمایش

ساختار پلی کربنات

پلی کربنات، از خانواده ترموپلاستیک ها (thermoplastic) است و ساختار آن به گونه ای می باشد، که می توان حالت آن را، بارها و بارها با بهره گیری از گرما تغییر داد و پس از خنک شدن، مجدد سفت خواهد شد. در نتیجه، ماده ای منعطف و مقاوم نسبت به گرما و حتی ضربه می باشد، که تغییر آن تنها به صورت فیزیکی انجام می شود و دستخوش تغییرات شیمیایی نمی گردد.

می توان، لقب مستحکم ترین ماده ی شفاف را به پلی کربنات اختصاص داد. چرا که، این پلیمر، نه تنها در بسیاری از موارد، تبدیل به جایگزین مناسبی برای شیشه شده است، بلکه، از نظر اقتصادی نیز گزینه ی بسیار مقرون به صرفه ای می باشد.

از دیگر نکات حائز اهمیت در ساختار این ماده، می توان به جذب ناچیز رطوبت و مقاومت مثال زدنی آن، در برابر اکسیداسیون و الکتریسیته اشاره داشت. همچنین، می توان با بهره گیری از تکنیک های استاندارد استرلیزه، اکستروژن و قالب گیری های تزریقی از پلی کربنات، محصولات پرکاربردی برای صنایع پزشکی و عمرانی تولید نمود.

ساختار شیمیایی پلی کربنات

ساختار شیمیایی پلی کربنات

پلی کربنات یک نوع پلاستیک ترموپلاستیک است که از واحدهای سازنده به نام “بیس‌فنول A” تشکیل شده است. ساختار شیمیایی پلی کربنات شامل گروه‌های کربنات (CO3) است که به صورت متوالی به هم متصل شده‌اند. در ساختار پلی کربنات، هر گروه کربنات به دو گروه دیگر از طریق اتصال استر متصل است. ساختار پلی کربنات می‌تواند زنجیره‌های طولانی و پیچیده‌ای را تشکیل دهد که خواص و ویژگی‌های مختلفی به این ماده اعطا می‌کند.

ورق پلی کربنات چیست؟

به منظور پاسخ به این سوال که، ورق پلی کربنات چیست، لازم به ذکر است، با توجه به ساختار پلیمر تشکیل دهنده ی آن، می توان ورق های پلی کربنات را، محصولاتی مقاوم، منعطف و مستحکم دانست، که کاربرد وسیعی در صنعت، ساختمان سازی و دیگر پروژه های عمرانی دارند. ورق پلی کربنات، در ابعاد، رنگ و ضخامت های گوناگونی تولید می گردد. بنابراین، می توان مدل متناسب با نیاز هر پروژه را گزینش و ثبت سفارش نمود.

بیشتر بخوانید! خرید پلی کربنات از +10 فروشگاه معتبر

مزایا ورق پلی کربنات

برخی از مهمترین مزایای ورق پلی کربنات، عبارتند از:

  • سایه پذیری:

    امروزه، در اماکن گوناگونی، از جمله روف گاردن ها، رستوران ها، ساختمان های اداری و مسکونی، بوستان ها، پله برقی ها و… شاهد بهره گیری از ورق های پلی کربنات هستیم. چرا که، بهترین و مقرون به صرفه ترین گزینه، در برابر تابش نور خورشید، بارش باران، بارش تگرگ و دیگر شرایط جوی می باشند.

  • انعطاف بالا:

    با توجه به این که پیش تر، در رابطه با تغییر حالت ورق پلی کربنات با بهره گیری از حرارت صحبت کردیم؛ به این نتیجه میرسیم که این سازه، ساختاری منعطف دارد و در برابر کشش، خم شدن و ضربه، از مقاومت بسیار خوبی برخوردار می باشد.

  • ضد حریق بودن:

یکی از مزایای بسیار مهمی که در ورق های پلی کربنات شاهد آن هستیم، ضد حریق بودن آن ها می باشد. به عبارتی، در هنگام رویارویی با آتش، این ورق ها هرگز شعله ور نخواهند شد و دارای قابلیت خود خاموش کنندگی هستند. همچنین، می توان از آن ها در مناطقی با آب و هوای گوناگونی بهره برد. چرا که، نه آب و هوای مناطق سردسیر موجب خشکی و شکنندگی آن ها می شود و نه دمای بالای مناطق گرمسیر آن ها را مشتعل خواهد ساخت.

پوشاندن پله برقی با استفاده از ورق پلی کربنات

پوشاندن پله برقی با استفاده از ورق پلی کربنات

  • مقاوم در برابر اشعه UV:

    همانطور که میدانید، نور خورشید به موازات مزایایی که دارد، مضراتی را نیز به همراه دارد. ورق پلی کربنات، تا حد چشمگیری در برابر اشعه ماورا بنفش مقاوم است و با استفاده از آن، می توان حتی در روزهای گرم تابستان ساعاتی را در فضای باز سپری نمود.

  • مقاوم در برابر مواد شیمیایی:

جالب توجه است که، ورق های ساخته شده از این ترموپلاستیک، در برابر اکثر مواد شیمیایی مثل انواع چسب ها، محلول ها، اسید ها و… مقاوم می باشند و دستخوش آسیب های جدی نخواهند شد.

  • مقرون به صرفه بودن:

    ورق های تولید شده از پلی کربنات، نسبت به دیگر محصولات ترموپلاستیک، به ویژه شیشه، قیمت پایین تر و کارایی بالاتری دارند. در نتیجه، این خصوصیت نیز، یکی دیگر از عوامل ترغیب کننده افراد، به بهره گیری از این محصولات می باشد.

بیشتر بدانید! تفاوت پلی کربنات و کارتن پلاست چیست؟

معایب ورق پلی کربنات

هر محصول، در کنار مزایایی که دارد، می تواند معایبی را نیز به همراه داشته باشد. از این روی، به بیان برخی از معایب ورق های پلی کربنات می پردازیم:

  • خش پذیر بودن:

    یکی از مواردی که می توان به عنوان نقطه ضعف در ورق پلی کربنات به شمار آورد، خش پذیر بودن این محصول می باشد. بدین ترتیب، سطح آن بسیار مستعد کدر شدن می باشد.

  • دودزا بودن:

    همانطور که پیشتر ذکر کردیم، محصولات ساخته شده از این پلیمر، قابلیت اشتعال ندارند. اما، در حین آتش سوزی دود بسیار زیادی تولید می کنند.

  • گرم شدن فضای زیرین:

همانگونه که می توان از ورق های پلی کربنات، به منظور ایجاد سایه بهره برد، لازم به ذکر است فضای زیرین آنها در فصول گرم سال، بیش از حد گرم خواهد شد. این مسئله نیز، یکی از ویژگی های اجتناب ناپذیر این محصول به شمار می آید.

طراحی سایبان با استفاده از ورق پلی کربنات

طراحی سایبان با استفاده از ورق پلی کربنات

  • عدم تحمل آب با دمای بالا:

    ساختار پلی کربنات ها، به گونه ای می باشد که عموما در برابر آب با دمای بالای 60 درجه سانتی گراد، دچار تغییر حالت خواهند شد.

 

انواع پلی کربنات ها

تا به این بخش از مقاله، متوجه شدید که پلی کربنات چیست و چه مزایا و معایبی دارد. حال زمان آن رسیده است، تا شما را با انواع ورق های پلی کربنات آشنا سازیم.

  • تخت (Flat PC):

    همانطور که از نام این نوع ورق پلی کربنات، مشخص است، ظاهری مسطح دارد. بنابراین، می توان با بهره گیری از دستگاه و ابزار های مخصوصی مثل اره، فرز، دستگاه جوش و… آن ها را برای استفاده در اماکن مختلفی همچون، گلخانه ها، عابربانک ها و یا پل های هوایی آماده ساخت.

  • موج دار:

    ورق پلی کربنات موج دار، دارای طراحی متفاوتی می باشد، که آن را تبدیل به گزینه ای مناسب برای پوشش دهی سقف سوله ها، گلخانه ها، استخرها و… می کند. در نتیجه، در حین ثبت سفارش، توصیه می شود نوع کاربری خود را با مشاورین فروش در میان بگذارید.

  • دو و یا چند جداره (Hollow PC):

اگر به دنبال ورق پلی کربناتی می باشید، که مقاومت بالاتری نسبت به دیگر انواع این سازه داشته باشد، پیشنهاد ما به شما بهره گیری از مدل دو یا چند جداره ی این محصول می باشد. چرا که، مقاومت این مدل در برابر حریق، نفوذ آب، انتقال سرما و گرما بیشتر است. علاوه بر آن، منعطف تر و شفاف تر نیز می باشد. در نتیجه، گزینه ای ایده آل برای فرودگاه ها، ترمینال ها و دیگر اماکن پر رفت و آمد محسوب می شود.

نمونه ای از ورق پلی کربنات موج دار

نمونه ای از ورق پلی کربنات موج دار

 

حلال پلی کربنات ها

دی متیل فرمامید، یکی از حلال های پلی کربنات

دی متیل فرمامید، یکی از حلال های پلی کربنات

به طور کلی، به دو منظور می توان اقدام به حل کردن این ماده نمود:

  1. پاکسازی سطح پلی کربنات از دیگر مواد و آلودگی ها
  2. تبدیل نمودن پلی کربنات به محلول و ترکیب و یا تبدیل آن به شکلی دیگر

علاوه بر موارد بالا، به منظور چسباندن قطعات این پلیمر به یکدیگر نیز، می توان از انواع حلال ها بهره برد. شایان ذکر است، حلال های ضعیفی همچون استون، تاثیری بر پلی کربنات ندارند و برای این تحقق این امر، می توان از دی متیل فرمامید، کلروفرم، دی کلرو متان و دی اکسان بهره برد.

ابعاد ورق پلی کربنات

ورق های پلی کربنات ساده، عموما ضخامتی بین 2 تا 12 میلی متر دارند و سایز استاندارد آن ها برابر با عرض 2050 و طول 3050 میلی متر است. اما، طول آن ها با توجه به نیاز مشتری، قابل تغییر خواهد بود.

ورق های چند جداره نیز، در ضخامت های مختلفی از جمله 4 الی 6، 8 الی 10 و 16 میلی متری قابل سفارش می باشند. عرض ورق های چند جداره به طور ثابت، 2100 میلی متر می باشد. اما، مشتری می تواند طول آنها را متناسب با نیاز خود، ثبت سفارش نماید.

نحوه نصب ورق پلی کربنات

با توجه با ساختار ورق های تولید شده از این پلیمر، شیوه ی نصب آن ها به دو صورت سقفی و دیواری قابل انجام می باشد.

در ادامه به بیان مراحل نصب این سازه می پردازیم.

  1. مرحله اول: به منظور نصب ورق پلی کربنات، به صورت سقفی و یا دیواری، توصیه می شود ابتدا شرایط محیطی محل نصب را در نظر بگیرید. چرا که، این موضوع در انتخاب نوع ورق، کمک شایانی به شما خواهد کرد.
  2. مرحله دوم: میزان عایق سازی ورق پلی کربنات، ارتباط مستقیمی با تعداد جداره های آن دارد. به عبارتی، اگر میزان عایق بودن دیوار و یا سقف ها برای شما حائز اهمیت است، توصیه می شود در هنگام ثبت سفارش به ضخامت و تعداد جداره های محصول دقت نمایید.
  3. مرحله سوم: در این مرحله، شما می بایست بنا به نوع مصرف و محیط خود، ابعاد ورق های پلی کربنات مورد نیاز را، به دست بیاورید. به عنوان مثال، ورق های با ضخامت های 25 الی 35 میلی متری، گزینه های مناسبی برای اجرای سقف های هنری می باشند. همچنین، ورق های با ضخامت 10 الی 16 میلی متری برای پارکینگ ها، گلخانه ها و سایبان ها پیشنهاد می شوند. علاوه بر آن، می توانید از ورق های با ضخامت 4 تا 6 میلی متری نیز، برای گلخانه های خانگی و یا سوله ها بهره ببرید.
  4. مرحله چهارم: به منظور نصب ورق های پلی کربنات، لازم است تجهیزاتی تحت عنوان میله های لعاب تهیه نمایید. این میله ها، به صورت چارچوب هایی طراحی شده اند، که جایگاه مناسبی برای قرارگیری ورق ها باشند. همچنین، می بایست اطمینان حاصل نمایید، تا سیستم لعاب مورد نظر به گونه ای باشد، که فضای کافی برای انبساط و انقباض ورق ها را داشته باشد.
  5. مرحله پنجم: مرحله ی پنجم، مرحله ای می باشد، که شما می بایست، از یک فرد مجرب برای نصب دعوت نمایید.

توصیه می شود، برای نصب ورق های پلی کربنات از نصاب های مجرب دعوت به عمل آورید.

نکات مهم در حین نصب ورق پلی کربنات

گفتنی است، در ساختار این ورق های پلیمری، شاهد دنده های منظمی می باشیم، که در حین برش و نصب می بایست دقت نمود تا این دنده ها در یک جهت قرار گیرند. چرا که، با در نظر گرفتن این نکته، از استحکام بالاتری برخوردار خواهند بود.

پوشش سقف پارکینگ، با استفاده از ورق پلی کربنات

پوشش سقف پارکینگ، با استفاده از ورق پلی کربنات

علاوه بر آن، استفاده از درزگیرهای با کیفیت نیز، نقش قابل توجهی در حفظ استحکام ورق ها دارند. همچنین، می بایست در نظر داشته باشید، تنها یک رو از ورق های پلی کربنات، نسبت به اشعه ماورا بنفش مقاوم می باشد. در نتیجه، آن سمت، می بایست رو به خورشید قرار گیرد و پس از نصب، برچسب حفاظ اشعه UV، برداشته شود.

ورق های پلی کربنات، در حین نصب به صورت سقفی، حداقل می بایست 5 درجه شیب داشته باشند. بدین وسیله، آب باران بر روی سطح آن ها جمع نشده و به سوی ناودان هدایت خواهد شد.

اصول مهم در نگهداری از ورق پلی کربنات

به منظور افزایش طول عمر ورق های پلی کربنات، رعایت برخی اصول حائز اهمیت می باشد:

  • یکی از نکات مهم در نگهداری از ورق پلی کربنات، قرار دادن آن در انبارهای خشک و خنک می باشد. چرا که، رطوبت می تواند ساختار محصول را تحت تاثیر قرار دهد.
  • از آنجایی که یکی از نقاط ضعف ورق های پلی کربنات، خط و خش پذیری آنها می باشد، توصیه می شود در حین جابجایی این محصولات، این نکته را همواره در نظر داشته باشید.

    نصب سقفی ورق های پلی کربنات، برای احداث گلخانه

    نصب سقفی ورق های پلی کربنات، برای احداث گلخانه

  • به منظور نظافت ورق های پلی کربنات، توصیه می شود هرگز به سراغ شوینده های قلیایی نروید. چرا که، این مواد موجب استهلاک این محصولات می شوند. در نتیجه، بهترین ماده ی تمیز کننده برای آن ها، ترکیب آب ولرم و صابون می باشد.
  • شایان ذکر است، ابزار برنده، مثل کاردک، تیغ و موادی از قبیل استون، تتراکلرید، بنزین و بنزن می توانند به شدت برای ورق های پلی کربنات آسیب زا باشند.
  • میزان تحمل دمای سازه های پلی کربناتی، تا ماکزیمم دمای 147 درجه سانتی گراد می باشد. در نتیجه، هرچه دما افزایش یابد، ورق ها نرم تر و آسیب پذیرتر خواهند شد.

مقایسه و تفاوت پلی کربنات و کارتن پلاست

کارتن پلاست، به ورق های پلاستیکی اطلاق می گردد، که ساختاری مشابه کارتن دارند و بیشترین کاربرد آن ها برای ساخت الگو و ماکت می باشد. نکته قابل توجه در کارتن پلاست، قابل بازیافت بودن آن می باشد. در نتیجه، با محیط زیست سازگار است. در ادامه، به بیان تفاوت های اصلی پلی کربنات و کارتن پلاست می پردازیم:

  1. پلی کربنات، یک پلیمر مقاوم در برابر اشعه ماورا بنفش می باشد. اما، کارتن پلاست فاقد این ویژگی است.
  2. به طور کلی، پلی کربنات در برابر سرما و گرما مقاومت بیشتری دارد. در صورتی که، تغییر دما می تواند موجب ایجاد آسیب در ساختار کارتن پلاست گردد.
  3. یکی از بهترین جایگزین های شیشه، ورق پلی کربنات می باشد. در صورتی که، نمی توان از کارتن پلاست برای این منظور بهره برد.
  4. در نهایت، با توجه به کاربردهای بیشتری که ورق های پلی کربنات دارند، قیمت آن ها نیز نسبت به ورق های کارتن پلاست بیشتر است.برای اطلاع از قیمت و خرید کارتن پلاست توصیه می کنیم از فروشگاه ها و مراکز معتبری مراجعه کنید.

بیشتر بدانید! کارتن پلاست چیست؟

مقایسه و تفاوت پلی کربنات و فایبرگلاس

فایبرگلاس، نوعی کامپوزیت می باشد، که از بافتی از جنس شیشه، کربن، کولار و… در بستر رزین، تشکیل شده است. ورق های فایبر گلاس عموما، از مقاومت بالایی برخوردار می باشند و ظاهری مشابه با ورق های پلی کربناتی دارند. اما، تفاوت هایی نیز، میان این دو وجود دارد:

  1. اولین تفاوت بارز میان ورق فایبرگلاس و ورق پلی کربنات، تفاوت در وزن آن ها است. به طوری که، ورق پلی کربنات تقریبا 4 برابر سبک تر از ورق فایبرگلاس می باشد.
  2. ورق پلی کربنات، در طولانی مدت گرد و خاک کمتری از سازه های فایبرگلاس جذب می کند و به مراتب تمیزتر خواهد ماند.
  3. به طور کلی، پلی کربنات، مقاومت کششی بیشتر از فایبرگلاس دارد.
  4. ورق فایبرگلاس و پلی کربنات

    ورق فایبرگلاس و پلی کربنات

    یکی از دیگر از تفاوت های این دو ماده، در حین برش آنها به چشم می آید. براده هایی که در حین برش محصولات پلی کربنات تولید می شوند، خطری برای سلامت انسان ندارند. در صورتی که، این فرضیه در رابطه با سازه های فایبرگلاس صدق نمی کند.

  5. از آنجایی که ساختار فایبرگلاس به صورت الیافی طراحی شده است، در برابر تابش نور خورشید مقاومت چندانی ندارد. اما، یکی از ویژگی های قابل توجه پلی کربنات، مقاومت آن نسبت به اشعه UV است.
  6. با توجه به برتری کیفی ورق های پلی کربنات، طبیعتا قیمت آن ها نیز نسبت به سازه های فایبرگلاس بالاتر می باشد.

بیشتر بخوانید! تفاوتهای پلی کربنات و فایبرگلاس چیست؟

مقایسه و تفاوت پلی کربنات و اکریلیک(پلکسی گلاس)

پلکسی گلاس، که با نام طلق شفاف نیز از آن یاد می شود، نوعی ترموپلاستیک سبک می باشد، که قابلیت برش لیزری داشته و جایگزینی برای شیشه به شمار می آید. اما، با توجه به این مشخصات نمی توان آن را رقیبی برای پلی کربنات به شمار آورد. از این روی، در ادامه به بیان تفاوت های اصلی این دو می پردازیم:

چند نمونه ورق گلکسی پلاس

چند نمونه ورق گلکسی پلاس

  1. ورق پلی کربنات، در ضخامت، رنگ و مدل های گوناگونی تولید می شود. اما، با این وجود همچنان نسبت به ورق های پلکسی، شفافیت بیشتری دارد.
  2. به طور کلی، ساختار سازه های تولید شده از پلکسی، قابلیت شکست بالاتری نسبت به محصولات پلی کربناتی دارند. چرا که، پلی کربنات، از توانایی انعطاف بالاتری برخوردار است.
  3. سطح پلکسی، نسبت به پلی کربنات، صاف تر می باشد. از این روی، می توان آن را به راحتی پولیش زد و جلا داد. در صورتی که، ورق پلی کربنات، این قابلیت را ندارد.

بیشتر بخوانید! پلی کربنات و اکریلیک چه تفاوت های دیگری باهم دارند؟

مقایسه و تفاوت پلی کربنات و شیشه

شیشه، یکی از محصولات پرکاربردی می باشد، که از واکنش شیمیایی سنگ های خاصی تولید می شود و مقاومت خوبی در برابر تابش نور خورشید دارد. حال، به بررسی تفاوت ها و مقایسه ی این محصول کاربردی با پلی کربنات می پردازیم:

1- شیشه، نسبت به پلی کربنات از مقاومت بسیار کمتری برخوردار است. در نتیجه، ساختمان هایی که در آن ها از ورق پلی کربنات، بجای شیشه استفاده شده است، در هنگام بروز زلزله و یا دیگر اتفاقات مخاطره آمیز، از امنیت بیشتری برخوردار می باشند.

2- شیشه، از نظر وزن، بسیار سنگین تر از پلی کربنات می باشد و حمل و نقل و تعویض آن، به مراتب دشوارتر خواهد بود.

3- با توجه به مزایایی که پلی کربنات نسبت به شیشه دارد، از قیمت پایین تری نیز برخوردار است. همین مسئله موجب می گردد، تا بسیاری از افراد، ورق پلی کربنات را به شیشه ترجیح دهند.

بیشتر بخوانید! تفاوت های اصلی پلی کربنات و شیشه چیست؟

موارد مصرف ورق پلی کربنات

یک نمونه بطری تولید شده از پلی کربنات

یک نمونه بطری تولید شده از پلی کربنات

با در نظر گرفتن ویژگی های بیشمار و مزایای قابل توجه محصولات تولید شده از پلی کربنات، بسیاری از صنایع، مایل به بهره گیری از این محصول جذاب در تولیدات خود می باشند.

یکی از مهمترین موارد مصرف پلی کربنات، در صنعت بهداشتی و پزشکی، به منظور تولید بطری های شفاف می باشد. همچنین، تولیدکنندگان کانکتور و لوازم الکترونیکی، CD، DVD و… نیز، در صنایع کامپیوتر و برق از این محصول جادویی بهره می برند. علاوه بر آن، در صنعت خودروسازی هم شاهد ساخت سپر، داشبورد، چراغ و دیگر متعلقات اتومبیل، با بهره گیری از پلی کربنات هستیم.

شاید برایتان جالب باشد، که بدانید مواد اولیه ی تولید بسیاری از لنزهای چشمی، آمپول های فاقد سوزن، تجهیزات آندوسکوپی، دیالیز و… نیز، از پلی کربنات تامین می شوند.

نحوه قیمت گذاری ورق پلی کربنات

عوامل متعددی در قیمت گذاری پلی کربنات ها نقش دارند. برخی از آنها عبارتند از: ساده و یا چند جداره بودن، ابعاد، ضخامت، وزن، رنگ، میزان قابلیت عبوردهی نور، داشتن خاصیت دفع اشعه UV، میزان آنتی استاتیک بودن و… .

به عبارتی، هرچه در تولید ورق پلی کربنات، از مواد اولیه ی با کیفیت تری استفاده شده باشد، به همان موازات از قیمت بالاتری نیز برخوردار خواهد بود. در نتیجه، نمی توان خرید این محصول را نوعی هزینه به شمار آورد. چرا که، با در نظر گرفتن مزایای قابل توجهی که دارد، نوعی سرمایه گذاری طولانی مدت برای رفاه بیشتر به شمار می آید.

‌ورق پلی کربنات ایرانی بخریم یا خارجی؟  کدام بهتر است؟

برخلاف تصور عام، در رابطه با خرید ورق پلی کربنات خارجی می توان اذعان داشت، نه تنها نمونه های ایرانی این محصول از لحاظ کیفیت، در سطح بالایی قرار دارند، بلکه، رقیب سرسختی برای نمونه های خارجی نیز، به شمار می آیند. بدین ترتیب، می توانید با خیالی آسوده، اقدام به ثبت سفارش محصولات پلی کربناتی، از کمپانی های معتبر ایرانی نمایید.

در وبسایت های خارجی همانند homedepot.com ، bricodepot.fr انواع ورق پلی کربنات با قیمت متنوعی به فروش می رسند برای آشنایی بیشتر می توانید در این وبسایت ها کلیک نمایید.اگر به هر دلیلی لینک های زیر باز نشد، از فیلترشکن استفاده نمایید.

پلی کربنات چیست؟ و ساختار آن چگونه است؟

پلی کربنات (Polycarbonate)، از خانواده ترموپلاستیک ها (thermoplastic) نوعی پلاستیک شفاف، مقاوم در برابر ضربه و حرارت می باشد. که در ضخامت، رنگ و مدلهای مختلفی تولید می شود و کاربردهای متنوعی دارد.

پلی کربنات در چه وسایل و کالاهایی استفاده می شود؟

پلی کربنات به دلیل خواص منحصر به فرد خود در طیف گسترده ای از اقلام و محصولات استفاده می شود، به طور مثال:

بسته بندی مواد غذایی، پنجره ها، سقف گلخانه ها،تجهیزات ورزشی و تفریحی مانند کلاه ایمنی و …

موقع نصب ورق پلی کربنات باید چیکار کنیم؟

سطحی که ورق پلی کربنات روی آن نصب می شود باید تمیز، خشک و عاری از گرد و غبار، روغن و سایر آلاینده ها باشد.از قطعات ثابت مانند پروفیل، واشر، پیچ و بست برای تثبیت مناسب استفاده کنید.

چند مورد از مزایا و معایب پلی کربنات را مثال بزنید؟

مزایا : انعطاف پذیری بالا، ضد حریق بودن، مقاوم در برابر اشعه UV، ضربه ، وزن سبک و ضدآب و …

معایب : خش پذیر، دودزا، گرم شدن فضای زیرین ، تحمل پایین در برابر آب داغ

انواع ورق پلی کربنات چیست؟

تخت (Flat PC)، موج دار ، دو و یا چند جداره (Hollow PC)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *